ONZE FILOSOFIE

Van juwelen tot interieurparfum

MIRACLES COLLECTIONS
BY ANNELIEN COOREVITS

Filosofie - Afbeelding midden

Het zijn drukke tijden voor Annelien Coorevits. Net voor de bevalling van haar tweede kindje, brengt ze haar eerste accessoirelijn op de markt: “Miracles by Annelien Coorevits”. Deze collectie weerspiegelt helemaal haar persoonlijkheid: stijlvol, uitgepuurd en ongekunsteld.

Miracles by Annelien Coorevits is een samenwerking tussen Annelien Coorevits, Wim en Hilde De Valck. Annelien en Wim leerden elkaar kennen tijdens een fotoshoot. Het klikte en ze spraken af om ooit iets samen op het getouw te zetten. De eerste samenwerking was het boek “Eerste Hulp Bij Daten”, verschenen bij Lannoo.

Filosofie - kolom rechts boven

Miracles by Annelien Coorevits werd het volgende project, met de letters AC als subtiele verwijzing naar de initialen van Annelien. Het bedrijf Miracles is gloednieuw maar de stichters, Hilde en Wim De Valck – broer en zus -, hebben jarenlange ervaring in de wereld van het interieur. Met Miracles willen ze betaalbare én kwalitatieve juwelen, juwelendoosjes, sjaals en geurkaarsen brengen. In Annelien Coorevits vonden ze de geschikte creatieve partner. Annelien ontwerpt de collectie. Hilde zoekt en vindt de juiste productiepartners en volgt de leveringen op en Wim neemt de PR en coördinatie voor zijn rekening, geruggensteund door een team van medewerkers en agenten. Het bedrijf is gevestigd in een eeuwenoude boerderij aan de groene rand van Brussel.

Ik wou in de eerste plaats degelijke, unieke juwelen en accessoires brengen
voor alle leeftijden. Ik vind het ook belangrijk dat een fantasiejuweel
betaalbaar blijft. Ik doe al jaren styling voor magazines en ik miste die juiste
mix van mooi, betaalbaar en kwalitatief. Miracles heeft het allemaal.

“Ik wou in de eerste plaats degelijke, unieke juwelen en accessoires brengen voor alle leeftijden. Ik vind het ook belangrijk dat een fantasiejuweel betaalbaar blijft. Het is en blijft een accessoire dat je als extraatje aan je outfit toevoegt. Ik doe al jaren styling voor magazines en ik miste die juiste mix van mooi, betaalbaar en kwalitatief. Miracles heeft het allemaal.
De collectie is samengesteld uit juwelen die ik zelf graag draag. Ik hou van sobere juwelen. Ik combineer wel graag verschillende armbandjes, armbanden zijn dan ook goed vertegenwoordigd in de collectie. Er zijn een paar rugjuwelen bij, ik vind dit sensueel op een diep rugdecolleté. De meeste juwelen zijn in chirurgisch staal gemaakt en kunnen dus geen allergieën veroorzaken. Daarnaast zijn er vergulde juwelen in rosé goud.

De juwelencollectie alleen al telt 290 stuks, van lederen armbandjes tot mooie hangers in de vorm van een veer. We hechten ook veel belang aan de verpakking. De juwelen zitten in een fluwelen zakje dat op zijn beurt verpakt wordt in een nostalgisch hoedendoosje.

De sjaals zijn gemaakt van wol en kasjmier. Ik wou er een belangrijk accessoire bij: geurkaarsen en geurstaafjes. Voor mij is dit een must. Er branden altijd geurkaarsen in mijn huis. Een lekkere geur roept meteen emoties op. Ik hou van subtiele geuren zoals lentebloesems of de geur van jasmijn.
Ik ben heel gelukkig met het resultaat, ik heb helemaal mijn stempel kunnen drukken op deze collectie. De samenwerking is ook prima verlopen dankzij het professionalisme en de ervaring van Hilde en Wim. Zonder hen had ik dit nooit kunnen realiseren. Ik hoop dat we nog jaren op dit elan kunnen doorgaan. We zijn in ieder geval al volop bezig aan de volgende collectie. Zo denken we in de nabije toekomst aan een leuke matching moeder-dochter en vader-zoon accessoire-collectie”.

Op de juwelenkistjes en toilettasjes is het logo van Miracles by Annelien Coorevits met de hand geborduurd in metaaldraad. Dit artisanaal metaalborduurwerk is een zeldzaam ambacht geworden dat enkel nog in India volgens de regels van de kunst beoefend wordt.

Hilde vertrouwt het borduurwerk van Miracles toe aan een Indisch atelier dat ze al jaren kent en soms bezoekt. Ook de sjaals van wol en kasjmier worden in India gemaakt. De geurkaarsen komen uit Grasse, dé parfumstreek bij uitstek. Ze zitten in fraaie glazen houders. Ze bestaan in drie formaten en in vijf geuren en kleuren.

De collectie zal verkocht worden in boetieks, accessoire- en lifestylewinkels. De prijzen beginnen van 7 euro voor een armbandje tot 170 euro. Op alle juwelen geldt een garantie tegen fabricagefouten. Miracles heeft een eigen hersteldienst. Het is de bedoeling om eerst een stevige basis in België te leggen; daarna wil Miracles de stap naar het buitenland zetten.